FAQ

Mag ik mijn hoorapparaat aanhouden om me te wassen?

Neen! Een hoorapparaat is niet bestand tegen water.

 

Loop ik het risico dat mijn hoorapparaat uit een goedkoop gamma komt of dat het om een eindereeks model gaat?

Neen! Wij werken uitsluitend met nieuwe, hoogtechnologische, digitale hoorapparaten van grote merken die we selecteren op basis  van uw gehoorverlies.

 

Vanaf wanneer moet ik een hoorapparaat beginnen te dragen?

Kom bij ons langs voor een gratis hoortest zodra uw omgeving aangeeft dat u minder goed hoort of indien u merkt dat u de televisie steeds luider moet zetten.

 

Welke verschillen bestaan er tussen hoortoestellen achter het oor en in het oor?

Een hoortoestel achter het oor is geschikt voor elk type van gehoorverlies, terwijl  de toestellen voor in het oor slechts in bepaalde gevallen geschikt zijn.

 

Wat is de levensduur van de batterijen van mijn hoortoestel?

De batterij van een hoortoestel in het oor gaat ongeveer 100 uur mee. Voor een hoortoestel achter het oor gaat deze tot 3 keer zo lang mee, afhankelijk van het type hoortoestel. 

 

Hoe moet ik mijn hoortoestel schoonmaken?

Tijdens de proefperiode wordt u alles uitgelegd in verband met het onderhoud van het hoortoestel. Het is aangewezen dat u minstens 2 keer per jaar langskomt in één van onze hoorcentra voor een gratis onderhoud.

 

Fluit het hoortoestel?

Het is normaal dat het hoortoestel fluit op het ogenblik dat het wordt ingebracht. Dat wil zeggen dat het normaal werkt.
Zodra het correct geplaatst is, fluit het doorgaans niet meer. Mocht het dat wel doen, dan gaat u best naar een van onze centra waar we het hoorapparaat gratis zullen afstellen  om dit probleem te verhelpen.

 

Wordt het apparaat door alle ziekenfondsen terugbetaald?

Ja. Op voorwaarde dat u aan de vereiste criteria van het ziekenfonds voldoet.